Към Блога
Как винаги да си на плюс
23.05.2022

Как винаги да си на плюс

Невероятно е да можеш да харчиш парите си по начин, който да бъде в твоя полза. Важно е да знаеш как да го направиш и да има  кой да те подкрепи.

Какво по-готино от това да боравиш с парите си умно и да печелиш от това?

Имаш спестени пари, намалени разходи и имаш време за любимите си хора.

Violeta споделя с теб няколко съвета, с които да ти даде посока как да бъдеш на плюс.

 

1. Планирането на личния бюджет е стратегия номер 1

Планирането на личен бюджет ти помага да направиш по-обстойна проверка на приходите и разходите си. Твоята цел - харчиш по-малко пари, отколкото  получаваш месечно. Изграждаш навици, които работят за теб, като не забравяш да водиш редовни отчети. А как може да правиш това? Присъединявайки се към Violeta ти имаш напълно безплатен достъп до VSmart – тул, в който можеш да отбелязваш своите приходи и разходи и с помощта на автоматични анализи и полезни графики да планираш бюджета си умно. 

2. Планирането на пазарската количка е добро решение

С предварително подготвения списък не ангажираш вниманието си с продукти, които не са предназначени за днешния ти пазар. Списъкът ще ти помогне да се въздържиш от закупуването на всички онези „импулсивни стоки“, от които нямаш реална нужда.

3. Закупуването на промо продукти е разумно

Защо да имаш едно, като можеш да имаш повече? Да и то без да ти е необходим по-висок бюджет. Решението да пазаруваш разумно е толкова готино! Купуването на промо продукти носи удовлетворение от това, че можеш да инвестираш спестените пари в нещо, което ще ти носи полза в бъдеще.

4. Домашно приготвената храна е най-полезна и вкусна

Да си вземеш домашна храна на работното място или пък да приготвиш такава за детето в училище, ти носи три ползи. Едната е да консумираш винаги полезна и вкусна храна. Втората е, че употребяваш цялата храна вкъщи, без да остава в излишък. И третата е, че не купуваш храна от външни ресторанти и заведения за бързо хранене, което увеличава дневните ти разходи.

5. Обединяването на кредитите намалява вноската ти

Smart решенията са пътят към по-доброто бъдеще. Smart решение е обединяването на кредитите, защото е удобно и ти дава свободата да се радваш на по-важните неща в живота. Кредитната линия е добро решение за погасяване на настоящите кредити. Тя предлага гъвкави условия, с които можеш да избираш размера на вноската според твоя бюджет. По този начин дори ще ти остават пари, които да спестиш или да инвестираш.

 

Това са само част от идеите, с които можеш да останеш на плюс и дори да спестяваш. Колкото по-разумно боравиш с парите си, толкова по-големи възможности имаш.

 

Как мога да обединя задълженията си? Попитай Violeta.